fbpx

Onderhoud

Je buitenzwembad onderhouden doe je zo!

Een prefab zwembad is gemaakt om jaren mee te gaan en je vooral veel zorgeloos waterplezier te bezorgen. Daarom worden bij de productie alleen hoogwaardige materialen gebruikt en is je buitenzwembad onderhouden echt niet zoveel werk als je zou denken.

Hoogwaardige materialen

De zwembaden van RivieraPool zijn gemaakt uit oersterk epoxy acrylaat en afgewerkt met een duurzaam poriënvrij oppervlak. Deze buitenlaag bestaat uit een hoogdichte en UV-bestendige kleurlaag die bestand is tegen chemicaliën. De accessoires, filters en andere inbouwdelen zijn vervaardigd uit hoogwaardig RVS en sluiten naadloos aan op het oppervlak van het bassin. De gladde, poriënvrije wanden van het bassin geven vuil, algen en kalkafzettingen geen kans. Je buitenzwembad onderhouden vraagt dus niet veel werk. Het weinige onderhoud kan je gemakkelijk door je zwembadrobot laten doen. Je hoeft hem enkel te water te laten en hij reinigt voor jou de bodem, wanden en trappen..

Kristalhelder water met of zonder chemicaliën? De keuze is aan jou.

Het vooraf geïnstalleerde filtersysteem van je zwembad bestaat uit een skimmer en een filtersysteem. De skimmer filtert het water in 2 stappen. Vuil en bladeren blijven eerst achter in de zeefkorf. De cartouchefilter of zandfiltervangt daarna kleine en zwevende vuildeeltjes op. Bij grotere zwembaden, en dus grotere watervolumes, gebruik je best een zandfilter in plaats van een cartouchefilter. Tegola adviseert je graag over de juiste filterkeuze voor jouw zwembad.

Om het water in je zwembad kristalhelder te houden, heb je naast de filtering door het geïntegreerde filtersysteem natuurlijk nog een degelijke waterhuishouding nodig. Je kan dit gemakkelijk zelf op peil houden door de nodige producten manueel bij het water te voegen of je kan een automatisch doseringssysteem plaatsen. Daarnaast zijn alternatieven zoals zoutelektrolyse en UV-reiniging ook mogelijk.

Buitenzwembad onderhouden? Denk ook aan de afdekking!

De gemakkelijkste manier om je buitenzwembad te onderhouden en het water zuiver te houden, is een afdekking voorzien. De afdekking beschermt tegen bladeren en ander vuil, gaat verdamping tegen en verhindert algengroei. Maar een afdekking houdt ook je water op temperatuur en verhoogt de veiligheid. Zo vermijd je dat een kind of huisdier in het water terecht kan komen.

Meer weten over de zwembad accessoires?

Tegola verzorgt de plaatsing van je zwembad van a tot z en adviseert je graag over de verschillende accessoires voor de C-SIDE minipools en de grotere prefab zwembaden.
Nog niet helemaal zeker welke accessoires je wil toevoegen? Contacteer ons en we zoeken het samen uit.